Barcelonában kezdődik a női póló Világliga

2011. május 11., szerda 14:06

A hétvégén megkezdődnek az idei női vízilabda Világliga selejtezői: a magyar válogatott péntektől vasárnapig az A csoportban szerepel, ahol a spanyol, a görög és a brit együttes az ellenfele.

A nyitótorna színhelye Barcelona, ahol ugyanúgy körmeccseket játszanak, mint a második selejtezőkörben, amelynek a jövő hét végén Athén ad majd otthont, ugyanennek a négy gárdának a részvételével. A csoportból az első kettő jut tovább a kínai Tiencsinban június 14. és 19. között nyolc csapattal rendezendő úgynevezett Szuperdöntőbe.

Merész András szövetségi kapitány 14 fős együttesével csütörtökön utazik el a katalán fővárosba, ahol pénteken a házigazda spanyol válogatottal (20 ó), másnap a Fekete Szilveszter személyében magyar szakember irányította britekkel (16:30 ó), míg a vasárnapi zárónapon a görögökkel (11 ó) csap össze.

„Mindhárom ellenfelünk komplett együttes, másfél-két esztendeje nagyjából ugyanabban az összetételben játszik, míg a miénk kísérleti csapat - mondta az MTI-nek Merész András. - Ezzel együtt igyekszünk maximálisan helytállni. A briteket feltétlenül meg kell vernünk, a másik kettőtől pedig egy-két pontot próbálunk elcsenni, s ha sikerül, akkor már jók vagyunk, marad esélyünk Athénra, a második tornára.”

A Világligában 3 pont jár a sima győzelemért, 2 a büntetőkkel megnyert meccsért, 1 az ötméteresekkel elvesztett találkozóért, míg a vereség itt is nulla pontot jelent.

Magyarország női válogatottja a korábbi hétből négyszer indult, éss eddigi eddigi legjobb eredményét 2004-ben produkálta, amikor is a második helyen végzett. Legutóbb, 2010-ben a negyedik lett.

Minden idők

Ez nem trükk, hülyét csináltak egymásból
A spanyol bajnokság legviccesebb jelenetét a Levante játékosai adták elő, nem beszélték meg, ki rúgja a szabadrúgást.

Shopline

Travelo utazási ajánlatok

  • Görög hangulatban
    Görög hangulatban Görögországi nyaralás már 36 900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Május 1. hétvége
    Május 1. hétvége Hamarosan itt az igazi hosszú hétvége. Használja ki, foglaljon szállást előre! 5625 Ft / fő / éjtől
  • Itália ékköve
    Itália ékköve Toscana és Umbria - Firenze, Pienza, Siena, Perugia, Assisi, Pisa, Lucca. 91 500 Ft / fő / 5 éjtől