Berki Krisztián lólengésben döntős az Universiádén

2009. július 4., szombat 12:19 |

Parádéztak férfi tornászaink a belgrádi Universiadén. Berki Krisztián lólengésben az első helyen jutott be a szerenkénti fináléba, az összetett 24-es döntőjébe pedig Hetrovics Marcell és Hídvégi Vid is bekerült, a Berki Krisztián, Hídvégi Vid, Hetrovics Marcell, Rácz Attila és Czingli László alkotta magyar csapat az előkelő 7. helyen végzett a csapatversenyben.

A férfiak korláton kezdtek, az utolsó, 5. csoportban, a japán, a koreai, a kínai, az orosz és az ukrán gárdával. Minden szeren jó gyakorlatokkal mutatkoztak be, mindössze talajon fordult elő három hiba, illetve Hídvégi leesett a lóról. Így a magyarok az 5-4-3 szisztéma szerint, 258.350 pontot kaptak, amely a 35 nemzet 23 csapatából az előkelő hetedik helyet hozta.

A szombati egyéni összetett döntőbe két magyar tornász is bekerült, Hetrovics Marcell a 11. helyen 85.550 ponttal, Hídvégi Vid pedig a 16. helyen 84.200 ponttal. Berki Krisztián ismét remekelt lovon, hibátlan bemutatója 16.200 pontot ért, így első helyen lépett tovább a vasárnapi szerenkénti döntőbe.

Puskás Jenő, edző: „Elégedett vagyok a csapattal és az egyéni teljesítményekkel is. A hibák persze egy kicsit bosszantóak, ugyanis mindössze kilenc tizeddel maradtunk el a 6. helyezett románoktól, sőt, azt mondom, ha valamelyik elhibázott gyaki jól sikerül, akár ötödikek is lehettünk volna.”

Berki Krisztián: „Mindössze 20 méter választja el az edzőtermet a versenyhelyszíntől, így én csak akkor mentem be a versenyre, amikor a többiek már nyújtóztak, addig melegítettem. Egyáltalán nem izgultam, jó formában éreztem magam, és sikerült szép gyakorlatot bemutatnom. Óriási dolog volt, hogy sok magyar sportoló kijött a versenyre és ott szurkolt nekünk, fantasztikus hangulatot teremtettek.”

Minden idők

Szénné égették a korábban az ellenfelet alázó franciát
Az U21-es monacói már az Eb-t ünnepelte a góljával, de a svédek az utolsó pillanatban visszavágtak.

Shopline

Travelo utazási ajánlatok

  • Hajóutak
    Hajóutak Luxus, élmények, gasztronómia, kényelem, kikötők. 46190 Ft / / fő / 5 éjtől
  • Síelés Ausztriában!
    Síelés Ausztriában! Hamarosan itt a síszezon! Foglaljon szállást időben! 11500 Ft / apartman / éjtől
  • Van kedvenc légitársasága?
    Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét, értékelje repülős utazását! Értékes díjakat sorsolunk.