Storcz sikeresen debütált

2009. június 29., hétfő 09:10

Összességében elégedetten értékelte a vasárnap zárult brandenburgi kajak-kenu Európa-bajnokságot Storcz Botond szövetségi kapitány, akinek csapata hat arany-, kilenc ezüst- és két bronzérmet gyűjtött a brandenburgi viadalon. Az első helyek közül négyet – Kovács Katalin (K-1 500 m), Vajda Attila (C-1 1000 m), a Sáfrán-testvérek (C-2 1000 m), valamint a Kozák Danuta, Szabó Gabriella duó (K-2 500 m) révén – olimpiai távon aratott a csapat.

"A női szakággal maradéktalanul elégedett lehetek, az ő szereplésükhöz nem is kell semmit hozzáfűzni" – mondta Storcz. „A férfi kajakosokkal kapcsolatban ugyanakkor már kettős érzés van bennem – folytatta értékelését. – Egyrészt nagyon örülök annak, hogy a gyengébb olimpiai szereplés után a két páros, Kökényék és Kammererék eredménye megmutatta, igenis ott vagyunk az élmezőnyben. Az ezres négyes ugyan csak ötödik lett, de ilyen rövid idő alatt nem is lehetett sokkal többet várni az egységtől, amely a vb-ig még biztosan javulni fog. Ami viszont egy kicsit csalódás, az a két egyes, Kucsera és Molnár. Rutint kell még szerezniük ebben a számban, de meggyőződésem, hogy mindkettőjüknek van jövője.”

A kenusok hasonló dicséretet kaptak a kapitánytól, mint a női kajakosok. Storcz elmondása szerint egyedül a fiatal Széles, Varga duótól várt többet a kilencedik helynél: „Titkon reméltem, hogy dobogóra kerülnek, de nekik is szokniuk kell még a légkört” – tette hozzá. (MTI)

Shopline

 • Házasságtörés
  Paulo Coelho: Házasságtörés Ár: 3490 Ft − 15% Kedvezményes ár: 2967 Ft
 • Egyasszony
  Péterfy-Novák Éva: Egyasszony Ár: 2990 Ft − 20% Kedvezményes ár: 2392 Ft
 • 60
  Andrew Lloyd Webber: 60 Kedvezményes ár: 6111 Ft

Travelo utazási ajánlatok

 • Málta
  Málta Látogasson el a lovagok szigetére! Ajánlatok 93900 Ft / fő / 7 éjtől
 • Thaiföld
  Thaiföld Elbűvölő helyszínek, kirándulások, kalandok. 159900 Ft / fő / 6 éjtől
 • Kínai körutazás
  Kínai körutazás Császárvárosok és Világörökségek 459000 Ft / fő / 13 éjtől