A világbajnok is ott lesz a Touron

2010.03.30. 14:11 -

Ahogy az várható volt, a Tour de France szervezői meghívták az idei versenyre a két legjobb profi kontinentális csapatot, a Cadel Evans fémjelezte BMC-t és a Carlos Sastre vezette Cervelót. Összesen 22 csapat vághat neki július 3-án, Rotterdamból az idei Tournak, Armstrong és Wiggins sem marad le.

16 csapat, köztük az Astana (a címvédő Alberto Contador csapata) egy korábbi megállapodás szerint már biztos résztvevője volt az idei Tournak. A BMC és a Cervelo profi kontinentális státusza miatt a ProTour-versenyeken is csak szabadkártyájának köszönhetően vehet részt automatikusan, ezért nem volt biztos az indulásuk a Touron.

Azonban mindkét csapatban klasszisok versenyeznek, a BMC-ben a tavalyi világbajnok Evans mellett ott van George Hincapie és egy másik világbajnok, Alessandro Ballan is, míg a Cervelo első szám embere a két évvel ezelőtti Tour-győztes, Carlos Sastre. Nem lehetett kihagyni őket, mint ahogy a hétszeres Tour-győztes Lance Armstrong újonnan alakult csapatát, a RadioShacket, és Bradley Wiggins új együttesét, a Team Sky-t sem.

A Tourt szervező ASO és a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) közti megállapodás értelmében 2011-ben a legjobb 17 csapat (az idei évvégi világranglista helyezés alapján) vehet majd részt automatikusan a Touron.

A 2010-es Tour de France-on résztvevő csapatok

AG2R La Mondiale, Astana, Bbox Bouygues Telecom, Caisse d'Epargne, Cofidis, HTC-Columbia, Euskaltel, Francaise des Jeux, Footon-Servetto, Lampre, Liquigas-Doimo, Milram, Quick Step, Rabobank, Saxo Bank, Omega Pharma-Lotto, Garmin-Transitions, Katusha, Cervelo Test Team, RadioShack, Team Sky, BMC..

Minden idők

Óriási luftra jött az év gólja
A szlovák játékos Thaiföldön rúgott olyat rabonából, hogy még a brazilok is megirigyelnék.

Shopline

Travelo utazási ajánlatok

  • Kína
    Kína Vegyen részt egy fantasztikus körutazáson, 281 060 Ft / fő / 7 éjtől
  • Majális - jön, jön, jön!
    Majális - jön, jön, jön! Hamarosan itt az igazi hosszú hétvége. Használja ki, foglaljon szállást előre! 5 625 Ft / fő / éjtől
  • Utazzon aggodalom nélkül!
    Utazzon aggodalom nélkül! Ne feledkezzen meg utasbiztosításáról! Kösse meg online 5 perc alatt itt!