Veszélybe került a chilei vb-szereplés

2009. november 27., péntek 09:58

Rövid időre veszélybe került a chilei labdarúgó-válogatott jövő évi világbajnoki szereplése annak nyomán, hogy egy helyi klub polgári bíróságon támadta meg a chilei sportági szövetség elmarasztaló határozatát. Az érintett egyesület, a Rangers időközben már visszavonta keresetét.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szabályzata szerint a vitás eseteket házon belül kell megoldani, tilos polgári bírósághoz fordulni. Az ügy kipattanása után a FIFA 72 órát adott a szabálytalanság kiküszöbölésére. Ha ez nem történik meg, a végrehajtó bizottság akár fel is függeszthette volna a dél-amerikai ország szövetségének tagságát.

A Rangers azért fordult polgári bírósághoz, mert jogtalannak vélte a helyi szövetség fegyelmi testületének korábbi döntését, amellyel három pontot levont a csapattól, azzal az indokkal, hogy az engedélyezett öt helyett egyszerre hat külföldi játékosa tartózkodott a pályán az egyik mérkőzésen. Amennyiben a büntetés érvénybe lép, a Rangers a második ligába csúszik vissza. Cristian Herrera,a Rangers jogásza a Radio Bio-Biónak úgy nyilatkozott, hogy visszavonták a beadványukat. „Az elemi óvatosság diktálja ezt a lépést, az, hogy ne veszélyeztessük a válogatott világbajnoki részvételét” – tette hozzá. A fegyelmi ügy vélhetően tovább folytatódik.

Minden idők

Ezzel a lövéssel világhírű lehet az Újpest kongói csatára
Tshibuabua rádőlt, lendített, a többit látni kell.

Shopline

Travelo utazási ajánlatok

  • Kína
    Kína Vegyen részt egy fantasztikus körutazáson, 281 060 Ft / fő / 7 éjtől
  • Majális - jön, jön, jön!
    Majális - jön, jön, jön! Hamarosan itt az igazi hosszú hétvége. Használja ki, foglaljon szállást előre! 5 625 Ft / fő / éjtől
  • Utazzon aggodalom nélkül!
    Utazzon aggodalom nélkül! Ne feledkezzen meg utasbiztosításáról! Kösse meg online 5 perc alatt itt!