Veszélybe került a chilei vb-szereplés

2009. november 27., péntek 09:58

Rövid időre veszélybe került a chilei labdarúgó-válogatott jövő évi világbajnoki szereplése annak nyomán, hogy egy helyi klub polgári bíróságon támadta meg a chilei sportági szövetség elmarasztaló határozatát. Az érintett egyesület, a Rangers időközben már visszavonta keresetét.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szabályzata szerint a vitás eseteket házon belül kell megoldani, tilos polgári bírósághoz fordulni. Az ügy kipattanása után a FIFA 72 órát adott a szabálytalanság kiküszöbölésére. Ha ez nem történik meg, a végrehajtó bizottság akár fel is függeszthette volna a dél-amerikai ország szövetségének tagságát.

A Rangers azért fordult polgári bírósághoz, mert jogtalannak vélte a helyi szövetség fegyelmi testületének korábbi döntését, amellyel három pontot levont a csapattól, azzal az indokkal, hogy az engedélyezett öt helyett egyszerre hat külföldi játékosa tartózkodott a pályán az egyik mérkőzésen. Amennyiben a büntetés érvénybe lép, a Rangers a második ligába csúszik vissza. Cristian Herrera,a Rangers jogásza a Radio Bio-Biónak úgy nyilatkozott, hogy visszavonták a beadványukat. „Az elemi óvatosság diktálja ezt a lépést, az, hogy ne veszélyeztessük a válogatott világbajnoki részvételét” – tette hozzá. A fegyelmi ügy vélhetően tovább folytatódik.

Minden idők

Az NB II.-es műesése Robbenét is veri
Felháborító, hogy a kaposvári játékos alakítása nem került be az év műesése jelöltek közé.

Shopline

Travelo utazási ajánlatok

  • Várja Karintia
    Várja Karintia Sok-sok napsütés, csodálatos alpesi táj és lélegzetelállító látványosságok – Karintiában megtalálható minden, ami egy jól sikerült üdüléshez szükséges.
  • Utazzon Szép-kártyával!
    Utazzon Szép-kártyával! Egy kis lazítás ősszel, télen - belföldi kiruccanás. Foglaljon szállást!
  • Egyiptom télen is várja
    Egyiptom télen is várja Búvárkodjon, vagy fedezze fel a történelmi emlékeket a fáraók földjén!