Átadták a kispesti akadémia új szárnyát

2009.07.15. 12:32 -

Átadták a Budapest Honvédhoz tartozó Magyar Labdarúgó Akadémia új épületszárnyát, amely további 50 futballpalánta befogadására alkalmas. A Bozsik Stadionban tartott szerdai ünnepélyen elhangzott, hogy azért volt szükség az újabb épületegységre, mert a két éve működő intézménybe most érkezik a harmadik évfolyam, s így már kicsinek bizonyulna a régi - ugyancsak 50 fős - hotelépület.

Az új szárnyban kétágyas szobák mellett multimédiás tanterem is található, míg az étterem és az erősítő terem továbbra is a korábban meglévő épületben kap helyet. A beruházást teljes egészében a Hemingway Csoport állta. "Nagyon nehéz feladat ilyen értéket létrehozni a magyar futballban, de egyúttal igen örömteli is, hiszen ez az a terület, ahol összefogás van, s a különböző akadémiák segítik egymást" - mondta George F. Hemingway, a kispesti klub tulajdonosa.

Az eseményen megjelent Orbán Viktor korábbi miniszterelnök, a felcsúti Puskás Ferenc Akadémia alapítója, aki beszédében kiemelte: minél több ilyen akadémiára lenne szükség, hogy a magyar futball ismét régi fényében tündököljön. Az avatáson részt vett Gajda Péter kispesti polgármester is, a magyar szövetséget pedig Dunai Antal szakmai alelnök képviselte.

Shopline

  • Miss Marple
    Agatha Christie: Miss Marple Ár: 2990 Ft − 20% Kedvezményes ár: 2392 Ft
  • A végső kocsma
    Kertész Imre: A végső kocsma Ár: 3490 Ft − 15% Kedvezményes ár: 2967 Ft
  • 60
    Andrew Lloyd Webber: 60 Kedvezményes ár: 6111 Ft

Travelo utazási ajánlatok