Mit akart ezzel a meccsel Svájc?

2010. június 25., péntek 22:51
Az első félidőben egyszer lőtt kapura a nyerni akaró Svájc, a másodikban sem jutott nagy helyzetig. Ha Honduras pontosabban kontrázik, nyerhetett volna. Svájc négy ponttal esett ki. Győzelmi kényszerben játszó csapatot ilyen reménytelenül szenvedni még nem láttunk a világbajnokságon.

Svájc Spanyolország legyőzése után kikapott Chilétől, Honduras ellen tehát egy győzelem igen kedvező helyzetbe hozhatta volna.

A legkomolyabb feladat azonban most várt Ottmar Hitzfeld csapatára, mert a dél-afrikai vb-n most először kellett a kötelező győzelmet elérnie. Nyilvánvaló volt, hogy Svájcnak a támadás nem megy annyira, mint a védekezés, de ennél azért többet kellett volna mutatnia az első félidőben.

Inlernek volt egy távoli, nem túl veszélyes távoli lövése, Derdiyok jól robbant be egy beadásra, de közelről mellé fejelt. A félidő hajrájában Nkufónak volt két kisebb lehetősége, de a góltól így is messze állt.

A második félidőre beállt Hakan Yakin, de a svájci támadásokba sokkal több ötlet nem költözött. Mi több, ha Suazo jobban figyel a fejesénél – 52. perc - előnyhöz juttathatta volna Hondurast.

A 60. perc környékén vállalt kevéssel több kockázatot Svájc, mintha rájöttek volna, hogy a szélen a védelem mögé lehet kerülni. Barnettának és Derdiyoknak is volt így egy-egy lövése, de nagy bravúrra egyiknél sem volt szüksége a hondurasi kapusnak.

Nem úgy, mint Benagliónak, aki egy kontránál, Suazo lövésénél bal kézzel kapott bele a labdába, így ment kevéssel fölé.

Negyedórával a vége előtt Frei nem találta el jól a középre lőtt labdát, benne viszont volt némi élet, mert a kapufán töltötte ki a dühét.

A Lazio jobbhátvédje, Lichsteiner úgy gondolta, ha más nem, akkor ő eldönti a meccset. A lövése fél méterrel ment mellé, a beadása megtalálta Derdiyokot, de hosszan vette át.

Svájc a maga módján nyomott a hajrában: tehát Hondurasnak volt helyzete a kontrából. Két perccel a vége előtt egy gyenge fejes volt Svájc minden esélye.

 
Svájc - Honduras összefoglaló

A végén megkönnyebbülhettünk: mindkét csapat kiesett. Svájc bravúrgyőzelme után alulmúlta magát, Honduras nulla góllal, de nem nulla ponttal esett ki.

Minden idők

Az NB II.-es műesése Robbenét is veri
Felháborító, hogy a kaposvári játékos alakítása nem került be az év műesése jelöltek közé.
Honduras meccsei
SvájcHonduras 0-0 06.25., 20:30
Spanyolo.Honduras 2-0 06.21., 20:30
HondurasChile 0-1 06.16., 13:30
Svájc meccsei
SvájcHonduras 0-0 06.25., 20:30
ChileSvájc 1-0 06.21., 16:00
Spanyolo.Svájc 0-1 06.16., 16:00
A B C D E F G H
    M Gy D V Lg Kg P
1. Spanyolo. 3 2 0 1 4 2 6
2. Chile 3 2 0 1 3 2 6
3. Svájc 3 1 1 1 1 1 4
4. Honduras 3 0 1 2 0 3 1