Nelspruit, Mbombela Stadium
2010.06.16. - H csoport csoport
V: Eddy Maillet (sey)
 
HondurasHonduras0 - 1ChileChile
Beausejour (34')
Valladares kapus Bravo
Chávez, Figueroa, Izaguirre, Mendoza hátvéd Medel, Isla, Ponce
Guevara  (Thomas 66'), Álvarez, Palacios W. , Núnez  (Martínez 78') középpályás Carmona , Millar  (Jara 53'), Fernández M. , Valdívia  (González M. 87'), Vidal  (Contreras 81')
Espinoza, Pavón  (Welcome 60') csatár Beausejour, Sánchez A.
Reinaldo Rueda vezetőedző Marcelo Bielsa
2010.06.16. 13:30:00
 
Honduras - Chile
0–1
(0-1)
  Beausejour (34')
Martínez, Thomas, Welcome, Valladares, Chávez, Figueroa, Izaguirre, Mendoza, Guevara (Thomas 66'), Álvarez, Palacios W., Núnez (Martínez 78'), Espinoza, Pavón (Welcome 60')   González M., Contreras, Jara, Bravo, Medel, Isla, Ponce, Carmona, Millar (Jara 53'), Fernández M., Valdívia (González M. 87'), Vidal (Contreras 81'), Beausejour, Sánchez A.
Kispad: García, Palacios Je., Palacios Jo., Sabillón, Suazo, Turcios, Bernárdez, Escober, Canales   Kispad: Estrada, Fuentes, Tello, Suázo, Paredes, Orellana, Marín, Pinto, Fierro
1. félidő
 
1'
Honduras kezdte a meccset.
 
2'
A két válogatott ötször találkozott eddig, háromszor Chile, kétszer Honduras nyert. Ez lesz az első tétmeccsük. 2009. január 18-án, az Egyesült Államokban, egy barátságos meccsen játszottak legutóbb, Honduras 2-0-ra nyert.
 
2'
Chilei szabadrúgás következik.
 
3'
Fernandez lőtte kevéssel fölé.
 
4'
A chileiek lelkesedése mellett elsősorban a taktikai felállásuk érdekel minket, ritkán láthatunk válogatottat két irányítóval, Valdivia és Fernandez.
 
4'
Az első szögletet Chile rúghatta.
Carmona Sárga lap
5'
Ez volt az idei vb eddigi leggyorsabb sárgalapja.
 
6'
Alexis Sánchez robogott végig a jobb szélen, szabálytalanul állították meg.
000T TRDV744012
 
6'
A hondurasi csapatból vajon mit tud kihozni a kolumbiai edző, Mendzoza, aki soha nem edzősködött klubszinten? A 4-5-1-es felállásuk elég masszívnak tűnik.
 
7'
24 évvel és 290 nappal Chile az eddig pályára lépő legfiatalabb átlagéletkorú kezdőcsapat.
 
9'
Vidal óriási bombát eresztett meg. Valladerest majdnem meglepte.
 
10'
Egyértelműen ettől a meccstől várható a legizgalmasabb foci ma. A hetedik percre kiderült, hogy végre akarnak focizni a csapatok. Egy másodpercet sincs a labda Hondurasnál.
 
11'
Három argentin szövetségi kapitány dolgozik a vb-n, Diego Maradona mellett Paraguayt Gerardo Martino irányítja, Chilét pedig Marcelo Bielsa. Közös bennük, hogy mindannyian volt az argentin Newell’s Old Boys futballistái.
000T TRDV744015
 
12'
Honduras a 11.percre már 11 kilométert futott a labdakergetés miatt, Chile kényelmesen 8,5 km-et. A többet védekező mindig többet mozog és jobban fárad, tegyük hozzá.
 
13'
Valdivia hosszan indított, oda az újabb chilei lehetőség.
000T TRDV744018
 
14'
Hány játékost választott be Bielsa kapitány arról az antarktiszi területről, amit Chile magáénak tekint? Vagy felmerülhet, hogy senkit nem választott onnan? Pedig óriási területtel bírnak ott.
 
15'
A hondurasi Amado Guevara a 137. válogatottságát ünnepli. Ezzel csúcstartó hazájában.
 
18'
Kis szerencsével Pavón elé került a labda, de gyenge próbálkozása elkerülte a chilei kaput.
Fernández M. Sárga lap
19'
 
20'
Espinoza lövése megpattant, jön az első hondurasi szöglet.
 
22'
Alexis Sánchez a baloldalon is megkeverte a védőket. A lövés lepattant, szöglet jött. A kipattanót végül Sánchez törte el.
000T TRDV744028
 
23'
A seychelle-szigeteki bíróról, Eddy Mailletről azt beszélik, hogy mivel elég magas, ezért elég határozott és kemény is. Kreol anyanyelvén kívül angolul és franciául is beszél. A Seychelle-szigeteki Labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottsága 2001-ben terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek. A 451 négyzetkilométernyi szigeten komoly futballbajnokság is van.
 
23'
A hondurasi válogatottban kilenc, a chileiben 16 idegenlégiós van. A közép-amerikai válogatottban 3-3 futballista játszik az angol és az olasz bajnokságban.
 
25'
Sánchez beadása pattant veszélyesen.
 
25'
A szögletet Vidal fejelte fölé.
 
27'
Chile már öt kapura lövésnél tart, Honduras 60%-osan passzol.
 
27'
Az irányítóként játszó Vidal a legtöbbet annak a Fernandeznek passzol, akivel együtt kell szervezzék a chilei támadásokat. A 26. percben a második legtöbb passzt a pálya jobb oldalán játszó Millarnak adja keresztbe.
 
29'
A hondurasi Guevarra hiába vállal sok passzt, főleg hátrafelé játszik, ami elég meglepő, de jól leírja a csapat taktikáját.
 
30'
Közép-amerikai csapat még sosem tudott legyőzni dél-amerikait a világbajnokságokon.
000T TRDV744023
 
32'
Sánchez száguldott megint végig a pályán, összefuttott egy hondurasival, nem történt szabálytalanság.
Palacios W. Sárga lap
33'
(0–1) Beausejour Gól
34'
Vidal fantasztikusan ugratta ki Islát, aki szépen tette középre. A menteni igyekvő hondurasi védő Beausejour testére (kezére) lőtte a labdát, ami a hálóba pattant. Nem érdemtelenül vezet a dél-amerikai csapat.
000T TRDV744068
 
34'
A Seychelle-szigeteken nincs sok meccs, és mivel kicsi az ország, ezért mindenki ismer mindenkit, például Maillet bírót is sokan. Nem csodálkoznánk azon, ha soha senkit nem rúgtak volna fel a helyi bajnokságban, kivéve a helyi postást, aki lelépett a halász feleségével. A bíró ezért engedhette el Alexis Sanchez felrúgását.
 
Gól: Honduras - Chile 0-1
 
37'
Valdívia sarokkal tette Isla elé a 16-oson belül a labdát, csak kicsit volt hosszú.
 
38'
Sánchez fejelte vissza a labdát, de előtte már szabálytalankodott.
 
38'
Vidal gyönyörűen ugratta ki Islát, aki beadta Beausejournak. A bonyolult nevű 15-ös játékos, valójában elszenvedte második válogatott gólját.
 
39'
60-40 százalék a labdabirtoklási arány Chile javára.
 
39'
Egy hondurasi próbálkozás: Nunez lőtte fölé.
 
41'
Beausejour pályafutása második válogatott gólját szerezte, az elsőt még 2009. júniusában, a Bolívia elleni vb-selejtezőn.
 
42'
61 százalékban Chilénél van a labda, sokkal többet és sokkal jobban passzolnak. Millarnak például 24-ből 21 jó átadása volt.
000T TRDV744040
 
43'
Beausejour most az előkészítésben próbálkozott, de beadását szögletre mentették.
 
45'
Megint egy chilei helyzet maradt ki. Sánchez lövése lepattant, az emelés pedig már szabálytalan volt, a kapus támadása miatt.
 
45'
Hondurasi szabadrúgás jön, Izaguirre buktatásáért.
 
45+1'
Honduras atlétikai csapatát hozta el véletlenül Mendoza kapitány, eddig 8 kilométerrel futottak többet a chileieknél. Ennek egyik oka, hogy állandóan védekeznek, alig van náluk a labda, viszont ha náluk van, akkor nagyon gyengén, 31 százalékkal passzolnak. A második félidő közepére teljesen el fognak fáradni, ha ez így megy tovább.
 
45+2'
Nunez 33 méteres lövését védte Bravo, a szögletet pedig kiütötte. Ez a félidő vége.
2. félidő
 
46'
Chile kezdte a második félidőt, csere nem volt.
 
46'
Chile 1962. június 16-án, vagyis napra pontosan 48 éve nyert legutóbb vb-meccset, akkor a bronzmeccsen a jugoszlávokat győzték le. Azóta 13 találkozón hat döntetlen és 7 vereség a mérleg.
000T TRDV744142
 
48'
Alvarez lépett ki, gyanús körülmények között esett el a 16-oson vonalán.
 
48'
Honduras bátran kezd, közben egy chile kontra után Sánchez indítását az utolsó pillanatban rúgták el a védők a gólszerző Beausejour elől.
 
50'
Tizenegyes? A seychelle-szigeteki bíró szerint nem. Az jó hír, hogy Mendoza beszélt a játékosok fejével, akik bátrabbak a második félidőben.
 
50'
Szöglet után Fernandez beadása keltett riadalmat a hondurasi védők között, nehezen sikerült kivágni.
 
51'
Ahogy a chileiek nem válogattak be játékost az Antarktiszról, úgy Honduras sem hívott be senkit Magyarországról, pedig a Debrecenben játszik Luis Ramos.
 
53'
Majndem megszületett a második chilei gól. Sánchez volt megint a főszereplő, beadása a lábak között pattogott, végül Isla tette rá, de már les volt.
Millar-Jara csere
53'
 
55'
32 664 a hivatalos nézőszám.
000T TRDV744183
 
57'
Chilei helyzet, Sánchezt kissé megtaposták, ápolni kell.
Pavón-Welcome csere
60'
 
60'
Welcome, Georgie Welcome!
 
63'
Sánchez megint fantasztikusan lépett ki, de gurítása mellé ment. A legkatívabb chilei az Udinese futballistája.
 
64'
Alexis Sanheznek két jó csel után lőtt kapura, az Udinese játékosánál sokat van a labda, viszont keveset kerül el tőle.
 
66'
Elképesztő chilei helyzet maradt ki. Fernandez ívelte be a szabadrúgást. Egy hondurasi fejen megcsúszó labdát Vidal fejelt vissza, Ponce két lépésről, előrevetődve fejelte rá, Valladares óriási bravúrral védte.
 
66'
Balatoni stílusban majdnem bestukkolta másfél méterről Ponce, de a hondurasi Valladares kivédte.
Guevara-Thomas csere
66'
 
69'
Isla került gólhelyzetbe, de az utolsó pillanatban mentettek a hondurasi védők.
 
69'
Csereként pályára lépett az a Henry Thomas, akinek legnagyobb játéka az ET-ben volt 11 évesen 1982-ben. Nem elég, hogy képes volt kommunikálni egy űrlénnyel, de nagy biciklistákat megszégyenítő módon elbiciklizett a Hold előtt.
 
70'
Sánchez a védekezésbe is besegít, Wilson Palacios elől mentett szögletre.
000T TRDV744250
 
73'
Honduras még nem nyert vb-meccset. Eddig egyszer szerepelt világbajnokságon, 1982-ben két döntetlennel és egy vereséggel esett ki.
 
74'
A chileiek próbálkoztak megint, végül Isla fejese ment mellé.
 
76'
Jara lőtt messziről, a kipattanó Sánchez elé került, aki kézzel próbálta a kapuba juttattni, természetesen a seyhcelle-szigeteki bíró kiszúrta.
 
77'
Sánchez próbálta Vidalt kiugratni, a hondurasi védő nagyon szépen mentett.
 
77'
Utálom a szándékos kezezést, drasztikusabb szabályok kellenének a büntetésére. A chilei az ötösön próbálkozott, de Istennek csak egy keze van, mint azt megtanultuk korábban Henry példáján.
Núnez-Martínez csere
78'
 
80'
Sánchez elképesztő aktív, szinte minden dél-amerikai támadás tőle indul, de 36 passzából eddig csak 20 sikerült. Chile már 15 kapura lövésnél tart.
 
81'
Alexis Sanchez messze a meccs legjobbja eddig. A jobb szélt teljesen bejátssza, futott 6387 kilométert eddig, húzszor jól, volt 4 lövése, kicsit kevesebbet kellene önmagára vállalnia a 21 éves játékosnak.
Vidal-Contreras csere
81'
 
83'
Fernandez ívelését Medel csúsztatta kapu felé, de már les volt.
 
83'
Egy meglepő adat, amit persze már megmagyaráztunk: 12 kilométerrel futott eddig többet Honduras, de minek, tesszük fel a kérdést.
000T TRDV744260
 
86'
Chile hátrébb húzódott, Honduras mindent elkövet az egyenlítésért.
 
86'
Álvarez adta középre, Bravo könnyen védte.
Valdívia-González M. csere
87'
 
87'
Honduras a következő meccsre kitalálhatná, hogy ne csak kergessék a labdát. Például alapvetően faultokkal kellene megállítaniuk a chileiek passzjátékát, ahogy ezt velük teszik. A fault jó csapatoknál a taktika része, nem a brutalitás jele. Chile 20 faultjával szemben Honduras 13 követett el.
 
89'
Ponce a sorfalba rúgta a szabadrúgást.
 
90'
Welcome lőtt fölé.
 
90+1'
Mark González emelgetett, majd 30-ról rászúrta, alig ment fölé.
 
90+2'
Három perc a ráadás.
 
90+3'
Komolyabb gólhelyzetetet nem tudtak kialakíteni a hondurasiak, végére pedig egy chilei lövés, de ez is fölé ment. Megint Mark González kísérletezett.

Kommentek

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

I. félidő

II. félidő

A végjáték
Negyeddöntők
NED - BRA 1-2 07.02., 16:00
URU - GHA 1-1 07.02., 20:30
ARG - GER 0-4 07.03., 16:00
PAR - ESP 0-1 07.03., 20:30
Elődöntők
URU - NED 2-3 07.06., 20:30
GER - ESP 0-1 07.07., 20:30
3. helyért
URU - GER 2-3 07.10., 20:30
Döntő
NED - ESP 0-1 07.11., 20:30
Honduras meccsei
SvájcHonduras 0-0 06.25., 20:30
Spanyolo.Honduras 2-0 06.21., 20:30
HondurasChile 0-1 06.16., 13:30
Chile meccsei
BrazíliaChile 3-0 06.28., 20:30
ChileSpanyolo. 1-2 06.25., 20:30
ChileSvájc 1-0 06.21., 16:00
HondurasChile 0-1 06.16., 13:30
A B C D E F G H
    M Gy D V Lg Kg P
1. Spanyolo. 3 2 0 1 4 2 6
2. Chile 3 2 0 1 3 2 6
3. Svájc 3 1 1 1 1 1 4
4. Honduras 3 0 1 2 0 3 1