2008.06.18. - D csoport, Csoportmérkőzés
Oroszország2 - 0Svédország
Akinfejev (1) - Kologyin (8), Ignasevics (4), Anjukov (22) - Szemak (11), Szemsov (20), Zsirkov (18), Zirjanov (17), Biljaletgyinov (15) - Arsavin (10), Pavljucsenko (19) Isaksson (1) - Stoor (5), Mellberg (3), Hansson (4) - A. Svensson (8), Nilsson (2), Andersson (19), Ljungberg (9) - H. Larsson (17), Ibrahimovic (10), Elmander (11)

Oroszország iskolázott, megkapta Hollandiát

A döntetlennel is továbbjutó svédek az első öt percben jobbak voltak, de amint az Eb-n eltiltása miatt csak most bemutatkozó Andrej Arsavinhoz került a labda, ennek vége lett.

A középpályás remek labdákkal tömte a többieket, az oroszok bő fél órán át uralták a meccset. Pontosan lőttek kapura, és egy sokpasszos támadásból a vezetést is megszerezték: Pavljucsenko a 100 százalékos ziccert nem hibázhatta el.

Lőhetett volna még egyet, de akkor a lécet találta el. Guus Hiddink csapata úgy járatta a labdát, mint Arsene Wenger Arsenalja legjobb napjaiban, és a gól után még jobban támadni kezdtek.

Oroszország-Svédország 2-0

A svédek ki is használták, hogy kinyíltak az oroszok, Ljungberg nagy helyzetben lőtt mellé, Nilsson még veszélyesebb volt, de az ügyes Akinfejev kapus tisztázott. A szünet előtti hajrá a skandinávoké volt.

A pihenő után öt perccel újra az oroszok jöttek, Arsavin vezérletével gyönyörű akció ment végig a pályán, amit az irányító fejezett be, tökéletesen, a bal alsó sarokba lőtt.

A meccs és a továbbjutás eldőlt, Ibrahimovicnak egyetlen fejesre, Elmandernek egy lövésre futotta.

A másik oldalon kétpercenként jöttek a kontratámadások, volt kapufa, és annyi ziccer, amennyit elmesélni sem lehet. Pavljucsenko kettőt, Arsavin kettőt, Szajenko egyet hagyott ki, de volt ott még ez-az ezeken kívül is.

Végül maradt a 2-0, és a nagyon magabiztos orosz győzelem, ami Guus Hiddink csapatának Hollandia elleni negyeddöntőt ér. Izgalmas lesz.

Guus Hiddink

Nagyon jól játszottunk, fiatal csapatom most nemcsak látványosan, hanem fegyelmezetten is futballozott. Rutinos csapattal találkoztunk, ezért kicsit tartottam a mérkőzéstől, de végig koncentráltunk, és úgy gondolom, megérdemelten nyertünk. Büszke vagyok a fiúkra, a hollandok elleni negyeddöntőben biztos nem lesz ennyi lehetőségünk, ezért a befejezésekre sokkal jobban oda kell figyelnünk. Képesek vagyunk a mainál is jobb teljesítményre, de biztos vagyok benne, hogy a hollandok sem hozták még ki magukból a maximumot.

Lars Lagerbäck

Gratulálok az orosz válogatottnak. Játékosai gyorsabbak és jobbak voltak nálunk, megérdemelten jutottak tovább. Nekünk sem kell szégyenkeznünk, mindent megpróbáltunk, ennyire futotta az erőnkből. Egyelőre még nem foglalkozom azzal, milyen összetételű csapat játszik ősszel a világbajnoki selejtezőkön, biztos lesznek változások a keretben, de nemzedékváltásra nem kerül sor, a ma látott játékosok többsége ősszel is rendelkezésemre áll.

D csoport
    M Gy D V Lg Kg P
1. Spanyolország 3 3 0 0 8 3 9
2. Oroszország 3 2 0 1 4 4 6
3. Svédország 3 1 0 2 3 4 3
4. Görögország 3 0 0 3 1 5 0

Belépés a játékba

Bookline

Travelo utazási ajánlatok

  • Ciprusi hangulat
    Ciprusi hangulat Élettel teli tengerparti sétányok, hangulatos óvárosi részek. Cipruson minden adott egy felejthetetlen nyaraláshoz.
  • Wellness hétvégék belföldön
    Wellness hétvégék belföldön Kényeztető wellness csomagok, stresszűző programok és szórakozás. Töltődjön és szépüljön itthon!
  • Utazzon Szép kártyával!
    Utazzon Szép kártyával! A panzióktól a 4-5 csillagos szállodákig itt számos szálláslehetőséget megtalál.