2008.06.16. - B csoport, Csoportmérkőzés
Lengyelország0 - 1Horvátország
Boruc (1) - Żewłakow (14), Wawrzyniak (3), Dudka (5), Wasilewski (13) - Guerreiro (20), Murawski (19), Krzynówek (8), Łobodziński (17), Lewandowski (18) - Saganowski (11) Runje (23) - Pokrivac (13), Vejić (6), Šimić (2), Knežević (15) - Vukojević (8), Pranjić (22), Rakitić (7), Leko (16) - Klasnić (17), Petrić (21)

Hibátlanul mentek a nyolc közé a horvátok

Mivel két csoportmeccsét megnyerte a horvát válogatott, a lengyelek ellenit már tét nélkül várta, a legjobbak ennek megfelelően a kispadon ültek.

Lengyelország-Horvátország (0-1)

A lengyelek pontosan tudták, csak akkor lehet továbbjutási esélyük, ha legalább két góllal nyernek. Az első félidőben semmilyen győzelmi szándék nem tükröződött igyekezetükben, sokat elárult a játékról, hogy a kényelmes horvátok is több helyzetet alakítottak ki.

Klasnic egymaga két gólt is lőhetett volna. Mindkétszer szemben állt a kapussal, de Boruc bravúrral hárított. Klasnic előbb mellel vette át a labdát, de nem találta jól, másodszor kiküzdötte magának a helyzetet, egy bizonytalankodó védőt szerelt, akkor jól lőtt, ám a kapus bal kézzel ütötte ki a labdát.

Klasnic mellett Pranjic volt veszélyes még, többször veszélyesen futott el a baloldalon, ha először jobban koncentrál, és nem az emelést választja, többre juthatott volna.

Az elképzelés nélkül játszó lengyelek legnagyobb helyzetét Dudka hagyta ki, jól érkezett egy bal oldali szögletre, hat méterről tisztán fejelt, centikkel mellé.

A második félidő elején is több fantázia volt a horvátok játékában, és a két legaktívabb ember össze is hozta a vezető gólt. Egy kósza labdát elért az oldalvonal előtt Pranjic, megiramodott vele, a tizenhatos bal oldalvonaláról visszagurított, Klasnic azonnal lőtt ballal, a labda pedig a hosszú sarokban landolt.

A visszafogott horvátok még jobban visszavettek, a lengyelek kicsit összekapták magukat, Guerreirónak nagy helyzete is volt, amikor úgy lőtt a jobb oldali kapufa mellé, hogy lefordult egy védőről. Ha egy centivel beljebb megy a labda, már érinti a kapufát.

Saganowskinak is volt egy fejese, a becserélt Zahorski pedig akár egyenlíthetett volna, ha a Smolarektől kapott labdát át tudja venni. Smolarek is jó csere volt, kétszer lőtt kapura, de az egyenlítés csak nem jött össze.

Horvátország kilenc ponttal lett csoportelső, pénteken Törökországgal játszik a négy közé jutásért. Leo Beenhakkernek továbbra sincs győztes meccse nagy tornán, ami azt is jelenti, hogy Lengyelországnak sincs Európa-bajnokságon.

Négy év múlva rendezőként ott lesznek, csak erősebb csapattal állhatnak fel, mert a mostani volt a tizenhatos mezőny legszerényebb képességű gárdája. Nem találták a védelmet, a középpálya is lyukas volt, egy lesgólt bírtak összehozni három meccsen, nem is kirobbanó formában lévő csapatok ellen.

B csoport
    M Gy D V Lg Kg P
1. Horvátország 3 3 0 0 4 1 9
2. Németország 3 2 0 1 4 2 6
3. Ausztria 3 0 1 2 1 3 1
4. Lengyelország 3 0 1 2 1 4 1

Blogok

Belépés a játékba

Bookline

Travelo utazási ajánlatok