Raikkönen gondban, a Ferrari tanácstalan

2012. március 16., péntek 14:22

Nem sikerült jól Kimi Raikkönen visszatérésének első napja, az ausztrál szabadedzéseken középmezőnyben és hátul - 9. és 17. - végzett a finn, ám nagyobb gond, hogy keveset körözhetett. Délelőtt csak nyolcszor, délután mindössze hétszer fordult, mert baj van a Lotus szervójával. Az 1. tréningen sokáig dolgoztak is a kormányműn, míg újra visszamehetett a pályára: a csapat új, kipróbálatlan alkatrészt vitt Melbourne-be, ami, legalábbis egyelőre, nem vált be.

"Egy rendes kört tudtam menni reggel, majdnem egyet délután, vagyis nem tudom, hol tartunk. Remélem, az időmérő után boldogabbak leszünk, de most ez van, ebből kell kihoznunk a maximumot. Úgy tűnik, néhány pályán beválik, de bizonyos körülmények között egy kis probléma van vele. A következő futamra, ha minden igaz, jön az új, és rendben lesz, de kis időbe még biztosan beletelik, amíg tökéletesen helyre rakjuk" - nyilatkozta Raikkönen kormányproblémáiról.

A Ferrarinál Fernando Alonsónak megbízhatósági gondjai nem akadtak, de az olaszok még mindig nem sejtik, mire képes a teszteken sokat szidott autójuk. A spanyol pénteken mindkétszer negyedik lett, vagyis örülnie kellene, de nem teszi.

"Összességében jó péntek, de az autó érzésre nem változott sokat, és lehetetlen megítélni, mennyire vagyunk versenyképesek. A gép rendben van, de ennyit éreztünk a teszteken is" - mondta Alonso.

Pat Fry technikai igazgató, aki két hete dobogóra is képtelennek ítélte a kocsit, most is tanácstalan: "Nem tudjuk megítélni az F2012 képességeit, mi is nagyon kíváncsiak vagyunk, mit tud a többiekkel szemben, de tényleg".

Szombaton várhatóan már nem fog esni, így hamarosan kiderülhet, mennyi van a Ferrariban.

RSS

A világbajnokság állása

 1. 202  Nico Rosberg
 2. 191  Lewis Hamilton
 3. 131  Daniel Ricciardo
 4. 115  Fernando Alonso
 5. 95  Valtteri Bottas
 6. 88  Sebastian Vettel
 7. 69  Nico Hulkenberg
 8. 60  Jenson Button
 9. 40  Felipe Massa
 10. 37  Kevin Magnussen

A konstruktőri vb állása

 1. 393  Mercedes
 2. 219  Red Bull Racing-Renault
 3. 142  Ferrari

Versenynaptár

Minden idők

Szaddam Husszain történelmi gólt lőtt
Pakisztán bő egy évtized után verte Indiát fociban.

F1

Piát letetted? Nem!
A TopGearben brillírozott Kimi Raikkönen. [...] Bővebben!

Shopline

Travelo utazási ajánlatok