Balzsay Károly tavasszal már bokszolhat

2012. január 24., kedd 12:51Orvosai engedélyezték számára a felkészítő edzéseket, így - bár nem tökéletes az állapota - tavasszal már ringbe is lépne Balzsay Károly, a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoka.
A 32 esztendős öklöző a Digi Sport televízió Reggeli Start című műsorában kedden azt mondta, fizikai állapota a négy hónapos kihagyás után közelít a nullához, gerince bírja a terhelést, úszik és a konditeremben is edz, de a ringbe lépésig a jelenleginél sokkal jobb állapotba kell kerülnie.
„Az orvosi vizsgálatok azt mutatták ki, hogy nem tökéletes a helyzet, de gyógytorna és úszás mellett alkalmas a gerincem a profi élsportra - mondta Balzsay. Van benne némi kockázat, esetleg romolhat az állapotom, de odafigyeléssel tartható.”
A nagyközépsúlyú világbajnoki címet tavaly augusztusban az ukrajnai Donyeckben megszerzett bokszoló hozzátette, ha klubja, a német Universum most ajánlana számára mérkőzést, akkor is 10-12 hét felkészülésre lenne szüksége, tehát nagyjából április elején állna készen.
„Én vagyok a világbajnok, mindenki engem akar legyőzni - fogalmazott a november óta a Vasas ökölvívó-szakosztályának igazgatójaként is dolgozó Balzsay. Keresik a kötelező kihívómat, de még nagyon képlékeny a helyzet. Bízom benne, hogy még tavasszal, május-június előtt címvédő meccset tudok vívni.”
Az amatőrként Európa-bajnoki ezüstérmes, a profik között korábban a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú vb-címét is birtokló ökölvívó a tavaly augusztusi mérkőzés második menetében erős ütést kapott jobb fülére, s mint később kiderült, maradandó, 10-15 százalékos halláskárosodást szenvedett.
„A fülemben a kis sípolás a dobhártyám sérülése nyomán már állandóan megmarad, de ezzel tökéletesen együtt tudok élni" - mondta ezzel kapcsolatban Balzsay.

Minden idők

Az NB II.-es műesése Robbenét is veri
Felháborító, hogy a kaposvári játékos alakítása nem került be az év műesése jelöltek közé.

Shopline

Travelo utazási ajánlatok

  • Foglalja le szállását azonnal
    Foglalja le szállását azonnal Elutazna a hétvégére, de nincs türelme kivárni a szálláshely ajánlatát? Most összeszedtük a szerintünk legjobb szálláshelyeket, ahol pár kattintással lefoglalhatja szobáját.
  • Utazzon a napsütésbe!
    Utazzon a napsütésbe! Tengerparti nyaralás repülőjeggyel Balira, Thaiföldre, Vietnamba, Szingapúrba és Malajziába.
  • Autóbérlés online
    Autóbérlés online Magas minőség, kedvező árak - bérautó foglalás diszkont áron!