Fuck the Olympics

Tovább gusztustalankodnak az olimpia résztvevői

2008 augusztus 21., 17:00 Módosítva: 2015.05.21 04:41

Botrány botrány hátán. Kezdődött az egész a spanyol kosarasokkal, és a híres húzott szemes képpel, amit a spanyol kosárlabda-szövetség egy emberként ítélt el, mondván, hogy az olimpikonok szégyent hoztak nemcsak a szövetségre, de az országra is. Íme, szörnyülködjünk együtt:

ball sp1

De ez mind semmi, most az argentin focistacsajoknak jutott eszébe ugyanez a brilliáns ötlet. A különbség az, hogy ők még szponzoruk logóját is viselik a poénhoz. Mit szólhat ehhez a Coca Cola? Szégyenfalra velük, és továbbra is Fuck the Olympics.

eye arg1

Új olimpiai sportág: fuck offing

2008 augusztus 15., 10:41 Módosítva: 2015.05.21 05:01

Mindig tudtuk, hogy az oroszok jók ikonokban, de hogy ennyire jók, az azért meglepő. A webpark.ru most előállt a lehetséges olimpiai sportágak gyűjteményével, a hozzájuk való ikonokkal együtt.

Személyes kedvencünk a horgásznézés, sőt a télihorgásznézés (pálcikaember léknél, mögötte a szurkolók), főleg hogy ezt a nemes, rengeteg technikai tudást és főleg állóképességet kívánó sportot annak idején mi magunk is űztük Leningrádban, az öböl befagyott jegén. És ezen a ponton kerültünk életünkben a legközelebb az olimpiához.

Szemezgessenek kedvükre!

foffing

Athénban is utálják az olimpiát.

2008 augusztus 12., 11:06 Módosítva: 2015.05.21 05:12

"Egy fotót szeretnék mellékelni" - írja kedves levelezőnk, Akim, és valóban mellékel egy fotót.

"4 éve Athénban voltunk pár olimpiai eseményen és napközben a várost járva USA és olimpia ellenes tüntető anarchistákba botlottunk (épp akkor volt valami ütközet Irakban ez volt az apropó). Miután a rendőrség leápolta könnygázzal a megjelenteket és kiürült az utca, ahol felvonultak a demonstrálók, ezt a sebtiben elhelyezett falfirkát találtuk az egyik házfalon."
Köszönjük, Akim!

olympigs

Fuck the Olympics a Facebookon

2008 augusztus 12., 10:50 Módosítva: 2015.05.21 05:12
freetibet

Akárhogy próbáljuk távol tartani magunkat a politikától, és csak úgy l'art pour l'art utálni az olimpiát, az istennek se megy. Főleg most nem, hogy a népszerű közösségi szájton, a Facebookon rátaláltunk a Fuck the Olympics csoportra, amelyhez bárki csatlakozhat, aki egyetért az alaptézisekkel. Sőt az is, aki nem.

Az alaptézisek lényege, hogy Kína csúnyán bánik Tibettel, ráadásul mielőtt megkapta az olimpia rendezésének jogát, megígérte, hogy biztosítja a sajtó szabad működését, amit a NOB (indifferens elvtársainknak: ez állítólag a Nemzetközi Olimpiai Bizottság rövidítése) szóval a NOB simán bevett, aztán persze mégsem, és mégis van olimpia, és mégsincs free Tibet.

Tessék csatlakozni a Facebookon.

Már 331 200 másodperc olimpia nélkül

2008 augusztus 12., 10:30 Módosítva: 2015.05.21 05:12

Rekordkísérletre készülünk itt a Fuck the Olympics szerkesztőségében, egyben versenyre hívjuk mindazokat, akik hajlandók egy jót játszani az olimpia ürügyén. Tessék: mi péntek délután 2 óra 8 perc, vagyis a hivatalos megnyitó óta pontosan 331 200 másodpercet töltöttünk olimpia nélkül. Lehet űberolni. Tegnap a Szigeten ment ugyan valami nagyképernyős olimpiai közvetítés, mert már a Szigeten is az a kurva olimpia folyik, de az utolsó pillanatban sikerült elfordítani a fejünket. Fuck the Olympics.

Olimpiai Közhelyszótár kezdőknek

2008 augusztus 11., 07:08 Módosítva: 2015.05.21 05:14
pall

 

  • Az esemény, amely [n] napon keresztül [x]milliók arcára csal mosolyt; [y]milliókból vált ki érzelmeket
  • Nemtől, vallástól, anyagi helyzettől függetlenül
  • Mindenki (…) magát is győztesnek érzi honfitársa sikere után
  • Legyen szó [x]edik, [y]adik vagy [z]edik helyezésről (ahol x<y<z)
  • Még szerencsére van, ahol a részvétel a fontos
  • A sport nevel, a sport öszszehoz
  • Persze vannak, mindig is voltak és lesznek, … akik megpróbálják befeketíteni a játékokat
  • … politikai céljaik elérésére próbálják felhasználni
  • Olimpia volt és lesz, lennie kell!
  • A rabló többnyire a pandúr előtt jár
  • [x] azonban nem teheti tönkre ezeket a csodálatos pillanatokat
  • Minden apró sikert meg kell becsülnünk

És ez mind egyetlen helyről. Küldjenek be hasonlókat, a legjobbakat leközli a Fuck the Olympics.

Senkit se érdekel az Olimpia

2008 augusztus 10., 08:02 Módosítva: 2015.05.21 05:21

Ezt derítette ki a Gawker, a pompás New York-i média- és pletykablog, amikor a Google Trendsben összehasonlította, hányan keresnek az olimpiára, és hányan a Super Bowlra. Itt az eredmény, van benne valami, de nem túl meggyőző: a Super Bowl iránt konstans ugyan az érdeklődés, de bizonyos csúcsokon az olimpia többeket érdekel - például amikor éppen van.

A Fuck the Olympics szerkesztőségének szerencsére a Gawkernél jóval szofisztikáltabb analitikus eszközök állnak a rendelkezésére, rögtön itt a napokban megjelent szuperfegyver, a Google Insights. Meg is néztük gyorsan, hogy Magyarországon 2004-től napjainkig hányan kerestek az olimpiára, és hányan a pinára. Na mit gondolnak, mi lett a vége?

olimpina450

Érthetetlen okokból az olimpiának 2004-ben volt néhány jó napja, de a pinára honfitársaink folyamatosan legalább hússzor, ha nem harmincszor többet keresnek.

pina450

A megyék szerinti bontásban egyébként külön érdekesség, hogy a pina Békésben érdekli a legtöbb embert, aztán jön Nógrád, Heves, Tolna és Zala. Az olimpia ezzel szemben a Vas megyeiket hozza leginkább lázba (persze még őket is csak harmadannyira, minta pina). Vast Baranya, Békés, Zala és Borsod követi. A legsokoldalúbb megye címet ezennel Zalának ítéljük.

Krisztus szégyellné az Olimpiát

2008 augusztus 9., 17:16 Módosítva: 2015.05.21 05:21

És ezt nem csak mi mondjuk, hanem William J. Baker, a Univeristy of Maine vallás- és sportprofesszora, aki a sydney olimpia közeledtével vetette papírra értékes gondolatait. Könyvének az a címe, hogy Ha Krisztus Eljönne Az Olimpiára (If Christ Came to the Olympics), de szabadfordításban jobb lenne úgy, hogy Ha Ezt Krisztus Látná. És ha ezt Krisztus látná, akkor szégyellné magát, mert Baker professzor szerint az olimpia egy elkommercializálódott, vesztegetéssel, bojkottal, tüntetéssel, politikailag motivált erőszakkal és doppinggal súlyosbított borzalom. Még egyszer, ezt nem mi mondjuk, hanem a vallás- és sportügyi professzor.

Kedves olvasóinktól arra a kérdésre várjuk a választ, hogy Ha Krisztus Mégis Eljönne Az Olimpiára, melyik számban indulna, négyszáz gáton-e vagy inkább kisöbű sportpuskában. Ha az egyáltalán van az olimpián, mert annyira azért nem követjük.

 

Elindult hát az Olimpia

2008 augusztus 9., 17:08 Módosítva: 2015.05.21 05:22
fto450

Pénteken az ünnepélyes megnyitóval kezdetét vette az Olimpia. Már csak két hetet kell aludni, és vége.

One World. One Dream. My Ass

2008 augusztus 9., 16:58 Módosítva: 2015.05.21 05:22

Azon is sokat gondolkodtunk itt a Fuck the Olympics szerkesztőségében, hogy mi legyen a hitvallásunk, úgynevezett krédónk, amelynek szellemében. Sokat segített, hogy krédónkat kétharmadrészt megfogalmazza az idei pekingi olimpia hivatalos jelmondata, a másik egyharmadot kellet csak hozzá kitalálni. És sikerült is, lásd fent.

Krédónk további részét nagyszerűen kifejti a Nemzeti Sport szak- és krédóírója, akinek cikkét a metróban olvastuk a falon, mert már a metróból is az a kurva olimpia folyik. A szakíró szerint az olimpia olyan, hogy "egy protokolláris öt perc is könnyfakasztó hatású"; másrészt már a "szlogen" is "libabőrt okoz". Mindkét megállapítással tökéletesen egyetértünk.

 

Himnuszunk: Fuck the Olympics

2008 augusztus 9., 16:36 Módosítva: 2015.05.21 05:22

 

Sokat gondolkodtunk itt a Fuck the Olympics szerkesztőségben, hogy mi legyen a himnuszunk, mert ahogy nem múlhat el olimpia himnusz nélkül, úgy nem létezhet antiolimpia-blog himnusz nélkül. Aztán megtaláltuk. A szám címe Fuck the Olympics, ez azt hiszem, elég találó. Dúdoljuk együtt! Aki tudja magáról, hogy hamisan énekel, az lehetőleg csak tátogjon.